Masterclass

Kristina Hammarström, mezzosopran

Lördag den 25 september kl 10–16 arrangerar Sångakademien inom Immanuelskyrkans Musikskola en masterclass med Kristina Hammarström med barockinterpretation och musik av Georg Friedrich Händel.

Vid pianot kommer Ola Ottosson att finnas. Klassen hålls i Waldenströmsalen, Immanuelskyrkan. Dagen avslutas med en konsert i kyrksalen kl 18.00, fri entré.

Foto: Mats Bäcker

Mezzosopranen Kristina Hammarström syns regelbundet på världsscener som La Scala i Milano, Wiener Staatsoper, Théâtre de La Monnaie Bryssel och Opéra national de Paris. 

De roller hon sjungit är bla Penelope i Monteverdis ”II ritorno d’Ulisse”, Octavian i ”Der Rosenkavalier”, Charlotte i ”Werther”, Andronico i Händels ”Tamerlano”. Hon har arbetat med dirigenter som René Jacobs, Herbert Blomstedt, Alan Curtis, Christopher Hogwood mfl.

Kristina uppträder på festivaler och konserthus världen över som solist och har deltagit i flera CD- och DVD-inspelningar, bla Daniel i Händels Belshazzar från Aix-en Provence, Bradamante i Händels Alcina från Staatsoper i Wien, Idamante i Mozarts ”Idomeneo”, titelrollen i Händels ”Giulio Cesare”, Medoro i ”Orlando” och en solo-cd med arior av Vivaldi. Under denna sommar medverkade hon som Ottone i Händels ”Agrippina” vid Drottningholms slottsteater.

___________________

Avgift

Aktiv deltagare: 900 kr
Passiv deltagare: 200 kr

Anmälan

Anmälan är bindande och senast den 1 september vill vi ha din anmälan till: margareta.gafvert@immanuelskyrkan.se

Vi har i första hand lyssnarplatser kvar – aktiva platser är fyllda – men ev vakanser kan uppstå som aktiv. Ange önskemål i mail.