Här är alla välkomna

Välkommen till Immanuelskyrkan – vem du än är. Immanuelskyrkan värdesätter mångfald och vill att vår församling präglas av värme, kärlek och respekt. Du som är hbtq-person är alltså välkommen på samma villkor som andra – som besökare, deltagare, medlem, volontär, förtroendevald, ledare eller anställd.

Regnbågsfamiljer, föräldrar och unga hbtq-personer är varmt välkomna i barn- och ungdomsverksamheten. Immanuelskyrkan erbjuder vigselgudstjänst för samkönade par.

I Immanuelskyrkan finns människor från många olika kristna traditioner, och det innebär att det finns olika bibeltolkningar och inställningar till hbtq. Men Immanuelskyrkan som församling vill vara öppen för alla, anser att dömande och nedvärdering av andra inte hör hemma i församlingen, och vill att synen på äktenskap och sexualitet ska genomsyras av respekt för mångfald.* Har du önskemål eller synpunkter om vad Immanuelskyrkan kan göra bättre, eller har du erfarenheter från Immanuelskyrkan som inte speglar det vi vill stå för? 
Kontakta: anna.berndes@immanuelskyrkan.se 

Vi vill gärna lyssna på vad vi kan göra bättre för att vara en trygg församling för alla

Immanuelskyrkan deltar i Kyrkorna på Pride

Letar du efter ett sammanhang särskilt för kristna hbtq-personer eller söker själavård hos någon med kompetens i hbtq-frågor kan vi rekommendera att ta kontakt med EKHO Stockholm:  

*Läs mer i Immanuelskyrkans vision