Observera

Denna text publicerades första gången den 5 februari, 2021. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Människor som förändrar världen

Bo Forsberg var under många år Generalsekreterare för vår (Equmeniakyrkans och Svenska Alliansmissionens) biståndsorganisation Diakonia. Diakonia arbetar tillsammans med lokala samarbetsorganisationer för en varaktig förändring för de mest utsatta människorna i världen. 

Nu har Bo fått en fin kunglig medalj för “framstående insatser inom kyrkligt biståndsarbete”. Diakonia brukar betona att det är människor som förändrar världen. Bo är en av dessa människor som ger kropp åt den formuleringen. Själv säger han att han tillägnar den kungliga medaljen till de vänner som med livet som insats jobbar för förändring. Bo är medlem i Immanuelskyrkans församling och vi vill gratulera men framför allt tacka för ett oerhört engagemang för de mest utsatta i vår värld.
Här kan du läsa mer:

Det behövs människor som förändrar världen. Det börjar ofta i det lilla. Be gärna denna bön om att vara förändringen (Psalmer och Sånger 967)

Vi kommer inför dig, vår Skapare och ber:
Tag emot våra hjärtan och lär oss älska som du.
Tag emot våra öron och ge dem lyhördhet för din vilja.
Tag emot våra ögon och lär dem att se världen som du. 
Tag emot våra händer och ge dem värme och skaparkraft.
Tag emot våra röster och lär oss att tala för sanningen.
Tag emot våra fötter, gör dem villiga att vandra din väg.
Vi ber dig, hör vår bön. Amen. 

Allt gott!
Ulla Marie Gunner, pastor och föreståndare