Bokcirkel

Vi utforskar det vi läser och reflekterar över vad vi upplevt

Peter Halldorf – Guds Israel?

Välkommen att anmäla dig till bokcirkel där vi läser Peter Halldorfs nya bok ”Guds Israel?”. Bokcirkelledare är Claes-Göran Ydrefors och Göran Gunner.

Vi möts tre gånger med start 20 aug för att samtala om denna högaktuella bok som skär rakt in i vår tid och det som nu sker i Israel/Palestina.

Temat i Peter Halldorfs nya bok är hur det bibliska Israel, den moderna staten Israel och vad Nya testamentet kallar ”Guds Israel’ förhåller sig till varandra. Den har formen av en resedagbok, skriven under några vistelser i Israel och Palestina i samband med att författa ren studerar den bibliska profetlitteraturen.

Läsningen av de hebreiska profeterna blir i denna bok resonansbotten i ett försök att förstå den alltmer eskalerande konflikten mellan israeler och palestinier. Det sätt på vilket många i kristenheten kategoriskt tagit ställning för det ena eller andra folket, har skapat så starka låsningar att det blivit svårt att föra Öppna och respektfulla samtal.Vilka vägar och förhållningssätt kan i dag bidra till förståelse och försoning? Den frågan utgör bokens ledmotiv. 

Datum (18:00–19:30)
1:a träffen tis 20/8
2:a träffen tis 3/9
3:e och avslutande träffen tis 17/9

Plats: Immanuelskyrkan Stockholm, Kungstensgatan 17, T-bana Rådmansgatan

Information och frågor: kontakta Claes-göran Ydrefors: cg.ydrefors@hotmail.com 

Anmälan: Klicka på ”intresseanmälan” nedan och fyll i dina uppgifter.