Observera

Denna text publicerades första gången den 28 maj, 2021. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Mission och bistånd

En ung mamma i Morba med sin grönsaksskörd från sin lilla gård som grundades med hjälp av mikrokreditprogram.

Mission och utvecklingsaktivitet: Stärka kvinnor i byn Morba, Indien genom mikrokreditprogram.

Immanuel Church tillsammans med Hindustani covenant Church (HCC), Panvel, arbetar med att bemyndiga stamkvinnor i Morba-byn nära Panvel. Det är viktigt för kvinnor i denna region att ha ekonomiskt oberoende så att de kan ge mat och utbildning till sina små barn. Baserat på detta mål, tillsammans med HCC: s centrala ledarskap på Pune, inleddes ett mikrokreditprogram 2020 på Morba. Som en del av projektet fick kvinnor från tio familjer ett ekonomiskt lån. Med hjälp av projektledaren Kalyani etablerade kvinnor sin egen lantbruksverksamhet eller småföretagsenheter med de pengar de fick från mikrokrediten. Idag går dessa kvinnor inte bara mot ekonomisk oberoende utan har också börjat betala tillbaka sitt lån som de fick från mikrokreditprogrammen. Med församlingens stöd kunde Immanuel kyrka tillhandahålla 100 000 kr under år 2020 som en del av programmets fas I. I år strävar vi efter att ge ytterligare 100 000 SEK till detta projekt. Vi som församling känner oss välsignade att se glädjen hos kvinnorna i Morba när de går mot ekonomiskt oberoende.

Du kan använda det bästa av situationen!
Med pandemibestämmelser på plats kan man tycka synd om att inte kunna fira födelsedagar eller jubileer med fester / middagar. Inga problem! Du har möjlighet att känna dig välsignad och uppleva mer glädje genom att lägga leende till ansikten hos människor som är i nöd. Vi är glada att kunna meddela dig att nyligen en av våra äldre medlemmar istället för att spendera på hennes födelsedagsfirande, bidrog med pengarna till kyrkans mission och utveckling.

Om du vill ge till projektet här är hur du kan.


Swish: 1231849843
Plus-Giro: 9 21-7
Bank-Giro: 181-0936
Indicate: ”Mission”