Digitala Supersöndag i Immanuelskyrkan

– För dig som är 8 år och uppåt

Några gånger varje termin träffas vi på Supersöndag i Immanuelskyrkan med rollspel, Minecraft på ett gäng datorer, skapande och lek i sporthallen. Men just nu går det inte att mötas på det sättet därför är Supersöndag digital. Vi spelar spännande rollspelsäventyr i Minecraft hemifrån egna datorer.

”Det brinner i stallet. Du rusar in i stallet med vatten och försöker släcka elden. Då upptäcker du att den dyrbara kapplöpningshästen är stulen och några ritningar på den nya tävlingsvagnen spårlöst borta. Ditt uppdrag är att hitta den stulna hästen och ritningarna någonstans i staden Rom. Samma tid befinner sig Jesus i Jerusalem. Han håller sig undan. Det är snart påsktid och många letar efter honom. De vill fängsla Jesus. Det är en tid med förräderi, svek och vänskap. Ni kan vandra på vägarna från Rom ner till Ostias hamn där det ligger romerska skepp. Om ni tar en båt så kan ni resa över till hamnstaden Ceasarea och sedan rida på åsnor till Jerusalem”.

Vi har byggt upp flera städer på Jesu tid i Minecraftvärlden och du som är från 8 år och uppåt kan få vara med om många spännande äventyr tillsammans med oss. Om någon mer vill vara med på Digitala Supersöndag så finns det några platser kvar. Men ni behöver tillgång till en dator med discord och minecraft på Java Edition. Ni behöver ett minecraftanvändarkonto. Om du har frågor hör av dig till Maria Rönnedal på mail: maria.ronnedal@immanuelskyrkan.se

Datum då vi träffas är: 24/1, 31/1, 14/2, 21/2, 21/3, 28/3 och 25/4

Tid: 13.00–16.00.