Observera

Denna text publicerades första gången den 10 augusti, 2020. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

En liten hälsning från KompisCraft

Vi är ca 15 barn, tonåringar och vuxna i Immanuelskyrkan som spelar KompisCraft hemma på våra egna datorer. Vi har nu spelat tre gånger i veckan i snart en månad. Det är full fart i Minecraftvärlden och fantasilandet Alanja.

Det har kommit ett farligt virus i landet och vi behöver stoppa det. Vi har byggt upp våra egna hus, sjukhus, kakfabrik, lekplats, caféer, köpcentrum och en kyrka som påminner om stora Immanuelskyrkan. Det är väldigt kul att mötas på det här sättet. En dag ordnade vi en räddningsexpedition till Gruvdalen och räddade några slavar som satt som fångar nere i en gruva. För att rädda dem behövde vi hoppa på stenar över lava och ta oss till en kista och hitta nycklar som gick till fångcellen. Vi lyckades med det svåra uppdraget. Vi har byggt parkourbanor och igår byggde vi en lång berg och dalbana som går mellan Gruvdalen och Mirkastaden.

Här är några bilder från vår Minecraftvärld.

Maria Rönnedal, ledare på Kompiscraft i Immanuelskyrkan