Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.
Evenemangs-serie Evenemangs-serie: Runda-bord-samtal om tro, kyrka och samtid

Observera

Denna text publicerades första gången den 1 mars, 2023. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Runda-bord-samtal om tro, kyrka och samtid

27 april, 2023 kl. 18:30 - 20:00

Välkommen till runda-bord-samtal kring tro, kyrka och samtid

Under tre kvällar i vår inbjuder Immanuelskyrkan till rundabordssamtal. Vi tar vår utgångspunkt i några artiklar som nyligen publicerats i Dagens Nyheter av bl.a. Kristina Lindquist, Vesna Prekopic, Björn Wiman, Hanna Hellquist och David Thurfjell.  Det gemensamma i dessa berättelser är en längtan att få höra till i ett sammanhang som är större än sitt eget. Att kunna få tänka att ”tro” snarare är tillhörighet än övertygelse. En längtan efter förtröstan snarare än förvissning eller längtan efter ritualerna i religionen. En uttrycker ett sökande efter en plats där tystnad råder eller ett sammanhang där invanda tankar får lämna plats för nya. Inte bara en plats i ensamhet utan ett gemensamt rum. Var kan ett sådant rum finnas?

Välkommen att samtala, utmanas och fundera tillsammans: Hur påverkar dessa tankar ens tro och synen på kyrkan som ett relevant sammanhang för tro?

Tid: 30 mars, 13 april och 27 april kl 18.30 – 20.00

Ledare: Claes-Göran Ydrefors och  Kristina Gustafsson

Plats: Immanuelskyrkan, Kungstensgatan 17, Stockholm

Antal deltagare: max 12 personer. Anmälan sker senast 20 mars via mejl till verksamhetssamordnare:  helena.erkenborn@immanuelskyrkan.se

Kaffe och te serveras.

Ingen avgift.

Välkomna!

(Hålls på svenska)

Detaljer

Datum:
27 april, 2023
Tid:
18:30 - 20:00
Serie:
Evenemang Kategorier:
,