Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Observera

Denna text publicerades första gången den 14 december, 2022. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Feministisk mässa på Internationella kvinnodagen

8 mars, 2023 kl. 18:00 - 19:00

Onsdagen den 8 mars kl. 18 uppmärksammar vi internationella kvinnodagen genom att mötas till gudstjänst med nattvard. Här får vi hämta hopp, kraft och tröst hos Gud som är kärlek, som alltid upprättar och som har skapat varje människa till sin avbild, oändligt värdefull. 

Den 8 mars är den internationella kvinnodagen. Syftet med dagen är att belysa ojämställdhet, kvinnors situation i världen och att samla kraft till kampen för allas lika rättigheter. I gudstjänsten vill vi uppmärksamma detta genom sång, musik, bibeltexter, predikan, bröd och vin.

Med bön om rättvisa för alla kvinnor; för kvinnor som lever på flykt, för kvinnor som får lägre lön för samma arbete, för kvinnor vars hem är otryggt och våldsamt, för äldre som vänder på kronorna från en för låg pension, för transkvinnor som hotas, för flickor som lider av psykisk ohälsa, för kvinnor som kämpar för att få vardagspusslet att gå ihop.

Vi ber i solidaritet och med tron på att förändring är möjlig.

Esther Kazen, Anna Berndes, FRÖ, Universitetskyrkans kör under ledning av Åsa Bosdotter. 


Detaljer

Datum:
8 mars, 2023
Tid:
18:00 - 19:00
Evenemang Kategorier:
, , , ,