Bokcirklar

Varmt välkommen med i en bokcirkel! Vi utser spännande böcker som du kan välja mellan och vi hoppas på många bra samtal om tro och liv.

En upptäcktsresa i livsfrågor

Anmäl dig till en bokcirkel i vår! Vad passar väl bättre såhär i pandemitider än att förkovra sig och diskutera livet med andra. Tillsammans möts vi för att samtala om tro och liv utifrån den bok vi läser. Cirklarna kommer mötas digitalt (men det kan komma att ändras beroende på restriktioner och smittläge). Samtalet hålls på svenska. Till första träffen inhandlar du boken. Du behöver inte definiera dig som kristen eller vara en van kyrkobesökare för att vara med, alla intresserade är välkomna!

Bokcirklarna leds av Jaanus Teose, Lina Mattebo och Sara Thorstensson.

————————–

Datum för cirkelträffar Ljudet av tystnad (5 ggr) kl. 19.00–20.30.
Sista datum för anmälan 5 dagar innan kursstart.

Gång 1 11/2
Gång 2 25/2
Gång 3 11/3
Gång 4 25/3
Gång 5 8/4

Datum för cirkelträffar Din egen väg (3 ggr) kl. 18.30–20.00.
Sista datum för anmälan 5 dagar innan kursstart.

Gång 1 27/4
Gång 2 11/5
Gång 3 25/5

————————–

”Ljudet av tystnad” av Tomas Sjödin

Den goda tystnaden handlar mer om att hitta tonen än att bli tyst, inte om vad man vill slippa höra, men vad man längtar efter att få höra.

Så skriver Tomas Sjödin i den bok som är en direkt uppföljare till hans storsäljare Det händer när du vilar.

Med utgångspunkt i en ensam resa genom Wyoming, USA skildrar han upptäckten av en tystnad som i vår värld är direkt utrotningshotad, och sätter ord på den förändring det innebar att införa en stunds medveten tystnad i en annars ganska pratsam vardag. På ytan är allt sig ganska likt, men under ytan är förändringen total. I tystnaden finns dörrar till världar och vidder. Tystnaden är inte målet, den är början på en väg som leder ut i bönens vidunderliga, rymliga och rika universum. I boken möter författaren människor med lång erfarenhet av tystnad, lyssnande och bön.

Boken är en vindlande berättelse som tar läsaren genom storm och stiltje, oro och frid, gryningar och nattlig svärta, djupa skogar och det avskilda hörnet i hemmet. Ljudet av tystnad är en djupt personlig berättelse om konsten att värna det inre livets helhet i fragmentiserad tid.

Tomas Sjödin är författare, pastor, föreläsare och krönikör. Han har kommit att bli ett populärt och uppskattat namn. Ett tydligt exempel på detta är att han har sommarpratat i Sveriges Radio två gånger och av radiolyssnarna röstats fram som vinterpratare inte mindre än sex gånger.

————-

“Din egen väg” av Patricia Tudor-Sandahl

Skulle inte livet vara något mer? Den frågan har psykoterapeuten och författaren Patricia Tudor-Sandahl mött många gånger, både privat och i sitt arbete. En fråga som hon också fått lov att ställa till sig själv. Kanske, menar hon, är det så att en av orsakerna till stressen och oron i vårt samhälle är att vi fått eller tagit på oss uppgifter som är för små för våra själar. Din egen väg är en inbjudan att ta våra liv på större allvar, att våga sträcka oss i vår fulla längd och söka de vi är ämnade att vara i en process som pågår oavsett ålder. Att leva så sant och helhjärtat som vi kan, till vår egen och andras glädje.

”Du har en rikedom inom dig. Denna insikt kan bli början på en upptäcktsresa utan like.”

Patricia Tudor-Sandahl är psykolog, psykoterapeut, författare och föreläsare. Hon har skrivit ett 20-tal böcker om existentiella frågor och medverkar regelbundet i ”Tankar för dagen” i P1. Många har också mött henne som värd för Sommar och Vinter i P1, senast som Vinterpratare 2020.

————-

Bokcirklarna arrangeras i samarbete med studieförbundet Bilda.