Bokcirklar

Varmt välkommen med i en bokcirkel! Vi utser spännande böcker som du kan välja mellan och vi hoppas på många bra samtal om tro och liv.

  En upptäcktsresa i livsfrågor

  Anmäl dig till en bokcirkel i höst! Tillsammans möts vi för att samtala om tro och liv utifrån den bok vi läser.

  Cirklarna kommer mötas fysiskt (men det kan komma att ändras beroende på restriktioner och smittläge). Samtalet hålls på svenska. Till första träffen inhandlar du boken. Du behöver inte definiera dig som kristen eller vara en van kyrkobesökare för att vara med, alla intresserade är välkomna!

  ————————–

  Mod att vara sårbar av Brené Brown

  Vi tror ofta att sårbarhet betyder svaghet, men tänk om den i själva verket är en styrka och en kraftkälla? Sociologen Brené Brown menar att när vi inte visar vilka vi verkligen är, då skapar vi ett avstånd till de människor, känslor och händelser som ger våra liv mening och riktning. Hon utmanar oss till att istället möta sårbarheten på ett annat sätt och bjuder in oss till att kliva fram och låta andra se oss, även när det inte finns några garantier. Det är det som är sårbarhet, det är det som är mod. 

  Brené Brown är sociolog och doktor i socialt arbete, författare och föreläsare.  Hon har fått miljoner människor att fundera över sårbarhet och skamtålighet som förutsättningar för ett lyckligt och äkta liv. Hennes föredrag om sårbarhet är ett av världens mest sedda TED-talks. 

   ————-

  Cirkelledare: Sara Thorstensson och Ida Karlsson

  Datum för cirkelträffar Mod att vara sårbar (5 tillfällen) 
  söndagar kl. 14–15.30.

  Gång 1 19/9
  Gång 2 3/10
  Gång 3 17/10
  Gång 4 31/10
  Gång 5 14/11

  Sista datum för anmälan är 14 september.

  ————————–

  Jack av Marilynne Robinson

  ”En triumf för romankonsten”

  Kristoffer Leandoer, SvD, i recension av den engelska originalutgåvan

  Marilynne Robinson är en av de stora amerikanska romanförfattarna idag och hon nämns ständigt i Nobelprissammanhang. Med sin romansvit om den lilla staden Gilead har hon tagit både kritiker och läsare med storm, och på svenska har böckerna nått tiotusentals läsare.

  Med romanen Jack återvänder Robinson till den värld hon skildrat i romanerna Gilead, Lila och Hemma. Den här gången vänder hon blicken mot Jack Boughton och hans möte med prästdottern Della Miles. Deras relation är dömd på förhand av flera skäl: söderns raslagar är ett av dem, Jacks karaktärsdrag ett annat. Ändå tycks den bara växa.

  ————-

  Cirkelledare: Lina Mattebo och Jaanus Teose

  Datum för cirkelträffar Jack (5 ggr), varannan tisdag kl. 18.30–20.00.

  Gång 1 5/10
  Gång 2 19/10
  Gång 3 2/11
  Gång 4 16/11
  Gång 5 30/11

  Sista datum för anmälan är 30 september