Probitas – vårt fastighetsbolag

Immanuelskyrkans församling är ägare till fastighetsbolaget Probitas, som i sin tur äger Hotel Birger Jarl och Hotel Tegnérlunden. Probitas äger vidare Löjtnantshuset. som är både ett vårdboende och ett seniorboende. Tegnérgården omfattar studentlägenheter, främst på Tegnérgatan men också i andra fastigheter.

Församlingen äger sina fastigheter för att det är bra kapitalplacering, vars avkastning skapar trygghet kring församlingsverksamheten. Ett annat syfte är att kunna erbjuda personalbostäder, inte minst i samband med rekrytering, då det är svårt att finna bostäder i Stockholm.

I första hand tilldelas alltså lediga lägenheter till personal, så att verksamheten ska fungera bra. Men även aktiva församlingsmedlemmar kan ibland ha möjlighet att få en lägenhet, även om det är väldigt få lägenheter som kan förmedlas varje år. Några lägenheter går också till den allmänna bostadskön. Det går också att anmäla sig för seniorboende i Löjtnantshuset.

Studentlägenheter förmedlas via en kö som har en egen hantering. Läs mer här: www.tegnergarden.com

Om du vill anmäla dig för en lägenhet hos Probitas – hör av dig på adress: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..
Vill du veta mer om församlingens fastighetsbolag kan du läsa mer här: www.probitas.se