Pastor i Immanuelskyrkan Stockholm, 100%

Immanuelskyrkan i Stockholm lever mitt i myllrande storstadsliv. Här möts en mångfald av människor, unga och äldre, födda i Sverige, födda i många andra länder, troende och tvivlare, musikaliska och omusikaliska, bostadsägare och hemlösa. Varje söndag firar vi gudstjänst på fyra språk, i en omgivning där pulsen är hög och människor utmanar och utmanas. Mitt i denna blandning hoppas vi att många ska kunna känna: Det är här jag hör hemma – vem jag än är, var jag än kommer från!

För detta sammanhang söker vi nu:
Pastor med ledningsansvar för den svenskspråkiga verksamheten. Du kommer att jobba med olika pastorala uppgifter inom gudstjänstliv och själavård och också ansvara för studieverksamhet och kulturfrågor som föreläsningar och vår artgroup. Du har ett huvudansvar för den svenska förmiddagsgudstjänsten. Du är arbetsledare för flera medarbetare bland annat med inriktning mot barn och unga. Du ingår i ledningsgruppen, direkt underställd församlingsföreståndaren. Du ingår i och ansvarar tillsammans med ordföranden för det svenska verksamhetsrådet, där utveckling, planering och uppföljning sker.

Du har lätt för kontakter både internt och i relation till samhället och de många sammanhang som församlingen samverkar med. Du är kommunikativ och gillar samverkan och dialog. Du har erfarenhet av arbetsledning t ex som församlingsföreståndare med några anställda men också vana att leda och organisera verksamheten med frivilliga. Du är helst pastor i Equmeniakyrkan. Du kan entusiasmera, tänka strategiskt och vågar sticka ut hakan. Goda kunskaper i engelska är en fördel.

Tjänsten är en heltidstjänst med tillträde 1 januari 2019. Provanställning 6 månader som kan övergå i en tillsvidareanställning.
Lön enligt avtal och överenskommelse. Ange löneanspråk i ansökan.
Sista ansökningsdag är 20 april 2018.
Ansökan märkt ”Pastor” skickas till: Immanuelskyrkans församling, Box 6588, 113 83 Stockholm.
Vi tar även emot ansökan via e-mail till vår församlingssekreterare Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

För mer information kontakta församlingsföreståndare Ulla Marie Gunner, tel 073-048 27 60 eller ordförande för svenskspråkiga verksamhetsrådet, Jonas Gustafsson, tel 070-415 12 21.
Facklig företrädare är Anna Berndes, Vision, tel 08-587 503 02, 070-267 51 60.

”Det är här jag hör hemma – vem jag än är, var jag än kommer från.”

 

 

Administrativ chef 100% - Immanuelskyrkan, Stockholm

Immanuelskyrkan ligger i centrala Stockholm och är en församling med ca 1400 medlemmar. Varje söndag firas fyra gudstjänster på tre språk. Arbetet med diakoni och människor i utsatta situationer är centralt, liksom att arbetet med barn och unga. Idag är vi ett 40-tal anställda som tillsammans med frivilliga arbetar i en bred verksamhet för alla åldrar. Nu söker vi en administrativ chef för att leda och samordna det ekonomiska och personaladministrativa arbetet inom församlingen. Immanuelskyrkan äger fastighetsbolaget Probitas med dotterbolag (fastighetsförvaltning, hotell, studentboendet Tegnérgården, Löjtnantsgårdens vårdboende, värdepapper), där du också kommer att finnas med.

Huvuduppdrag:
Utgöra kvalificerat stöd till församlingsföreståndare i arbetet med att utveckla församlingens arbete.
Ingå i ledningsgrupp, vara föredragande i styrelsen, vad gäller ekonomi och HR.
Aktivt leda det operativa arbetet med bl.a. bokslut, budget, deklarationer och föredra detta på församlingsmöten och årsmöten.
Inom HR ge stöd i rekryteringsfrågor, ansvara för anställningsavtal, arbetsmiljöarbetet, samt säkerställa rutiner och arbetsmetoder inom det personaladministrativa arbetet.
Personal- och budgetansvar för det egna verksamhetsområdet. Du blir arbetsledare för personal som arbetar med ekonomi, administration och service, ca 5 personer.
Ansvara för upphandlingar och inköp samt leverantörsavtal.
Ansvara för arbetet med nya datalagstiftningen GDPR.
Arbeta med uppföljning och analys, samt fungera som stöd åt församlingens verksamhetsansvariga.
Säkerställa en god administrativ service internt och externt.
Samarbeta med Probitas VD och ekonomiska/administrativa chef. Ingå som tjänsteman i styrelsens ekonomiutskott och Immanuelskyrkans Förvaltnings AB:s styrelsearbete.

Personliga egenskaper:
Du behöver dela församlingens värderingar och gärna ha erfarenhet av kyrkligt arbete. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Du ska vara drivande, flexibel, självständig och prestigelös. Du bör vara initiativrik och kunna föra arbetet från start till mål. Rollen kräver god förmåga att självständigt kunna planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Det är viktigt att självständigt kunna se behov av och genomföra förbättringsåtgärder.
God samarbetsförmåga krävs då rollen omfattar många interna och externa kontakter.

Kvalifikationer:
Du har en akademisk examen inom ekonomi, samt erfarenhet av redovisning och HR-frågor. Goda kunskaper i svenska och engelska krävs.

Vi erbjuder:
Du får ett intressant arbete där ingen dag är den andra lik. Du ingår i en verksamhet med många spännande utmaningar och i en kollegial gemenskap som kännetecknas av god anda. Du får ett arbete med breda kontakter inom församlingens verksamhet. Din arbetsplats blir mitt i city på Kungstensgatan 17.

Tillträde:
Tillträde snarast och enligt överenskommelse.

Ansökan:
Sista ansökningsdag är 28 februari 2018, ange gärna löneanspråk i ansökan.
Ansökan märkt ”Administrativ chef” skickas till Immanuelskyrkan, Box 6588, 113 83 Stockholm eller via e-mail till församlingssekreterare Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..
För mer information kontakta Ulla Marie Gunner, församlingsföreståndare, tel, 073-048 27 60 eller församlingens ordförande Marco Helles, tel 070-322 48 53.
Facklig företrädare är pastor Anna Berndes, tel 08-587 503 02.

 

 

Diakon 50% - Immanuelskyrkan Stockholm

I Immanuelskyrkan möts människor i alla åldrar, från många delar av världen och i olika livssituationer. Att stötta och hjälpa människor i utsatthet är ett av våra prioriterade områden och det är till detta arbete som vi nu söker en diakon för en halvtidstjänst.

Vår kyrka ligger i centrala Stockholm och vi är en församling med ca 1400 medlemmar. Varje söndag firas fyra gudstjänster på tre språk och idag är vi ett 40-tal anställda som tillsammans med frivilliga arbetar i en bred verksamhet för alla åldrar.

Arbetsuppgifter
Som diakon ingår du i ett arbetslag med ytterligare två diakoner och en pastor. Dessutom samverkar vi i olika diakonala projekt med andra församlingar och också föreningen Ny gemenskap. Den aktuella tjänsten, som är förlagd främst till vardagar men även vissa helger, är både utåtriktad till människor vi möter i staden och stödjande i relation till församlingsmedlemmar. Ett av dina ansvarsområden blir en verksamhet som vänder sig till EU-migranter.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på deltid 50% med provanställning på sex månader.

Önskvärda kvalifikationer
Du är utbildad diakon och ordinerad i Equmeniakyrkan, eller diakonkandidat på väg mot ordination. Som person är du trygg med dig själv och dina gränser. Du är självgående men samtidigt positiv till samarbete.

Vi erbjuder
Du får ett intressant och utvecklande arbete där ingen dag är den andra lik. Du ingår i en verksamhet med många spännande utmaningar och i en kollegial gemenskap som kännetecknas av god gemenskap. Du får också arbeta tillsammans med många engagerade volontärer. Din arbetsplats blir mitt i city på Kungstensgatan 17.

Tillträde
Tillträde snarast och enligt överenskommelse.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 9 februari 2018, ange gärna löneanspråk i ansökan.
Ansökan märkt ”Diakon” skickas till Immanuelskyrkan, Box 6588, 113 83 Stockholm eller via e-mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..
För mer information, se www.immanuel.se eller kontakta Ulla Marie Gunner, församlingsföreståndare, tel, 073 048 27 60
eller pastor Anna Berndes, tel 08-587 503 02.
Facklig företrädare Martin Åsander, tel 0735-63 85 72

 

English Language Music Director, International Fellowship of Immanuel Church

Immanuel Church of Stockholm, located in the center of Sweden’s capital city, is seeking a Music Director for our International, English speaking fellowship. A wide diversity of people congregate here, young and old, from Sweden and from many countries around the world, both believers and seekers, with a wide variety of gifts and tastes, having diverse economic, cultural and church backgrounds. While our worship style is predominantly “contemporary” in form we seek to reflect the diversity of this community through offering a wide breadth of music including traditional hymns and music from various parts of the world.

As Music Director of Immanuel International, you will work collaboratively with the Lead Pastor, a wide variety of volunteers and other members of the music staff at Immanuel Church.

It is important that the candidate is committed in their Christian faith and has a vision for helping the congregation to worship and deepen their relationship with God and neighbor. Relational skills and a desire to nurture and build up volunteers is vital.

In addition we are seeking a candidate with some or all of the following qualifications and gifts:
• fluent English speaker
• Broad knowledge of contemporary and traditional worship music
• humble but strong worship leading either as a singer or an instrumentalist
• professional qualifications/experience as a musician
• an ability to choose, arrange and rehearse music for Sunday mornings
• exceptional organisational skills, communicative ability, and collaborative gifts
• experience of choral work with adults / young people / children
• experience of working with worship groups made up of less experienced musicians (i.e. training for musical ministry)
• technical know-how in terms of setting up sound systems and trouble-shooting the inevitable problems

Depending on the qualifications of the candidate this position is part time up to 75 percent. There will be a six month trial period according to national employment regulations.

The final date for all applications is January 31th, 2018. Applications marked Music Director” shall be sent by e-mail to Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Please include your CV and cover letter.

For more information, see www.immanuel.se or contact Lead Pastor Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., Chris Peterson,
Union representative is Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., Vision.

Immanuel Church ”This is where I belong – whoever I am, wherever I come from.”