Lärare, Immanuel Sångakademi

lararcollage 72dpi 660pxl

 

KRISTINA ÅKESSON
Utbildad pianopedagog och körpedagog vid Musikhögskolorna i Piteå och Stockholm. Har bl annat studerat kördirigering för Eric Ericson. Kristina är också kantor och har stor erfarenhet av att arbeta i kyrka och arbetar just nu i Immanuelskyrkan där hon är musikansvarig samt körpedagog för 3 av kyrkans körer. Hon har tidigare arbetat som lärare vid Dalarö folkhögskolas musiklinje där hon undervisade i teori och gehörslära, kör och ensemblesång, piano och dirigering. Kristina har också stor erfarenhet av eget sjungande bl.a som sopran i sånggruppen Octavox.

MARGARETA GÄFVERT
Margareta är opera- och konsertsångerska, har sjungit i Bachkören och sjunger frekvent i Eric Ericsons Kammarkör. Hon har arbetat med olika körer bland annat i Linköping,Knivsta, Sollentuna, Sankt Görans Kammarkör, Nicolai Kammarkör och arbetar nu sedan 15 år i Immanuelskyrkan som sångpedagog.

EWA LENA KANSBOD 
Utbildad kyrkomusiker och körpedagog vid KMH i Stockholm samt studerat dirigering för Stefan Parkman. Ewa Lena har mångårig erfarenhet av att leda kör och orkester, både mindre och större ensembler och i olika åldrar. Gestaltning och förståelse för musikens innebörd och uttryck hos den enskilde sångaren ligger henne varmt om hjärtat. Vid sidan om sitt arbete som kyrkomusiker i Sollentuna församling är hon anlitad som körpedagog av olika körer runt om i landet.

ANNELIE KORSFELDT
Efter mångårigt arbete som korist i Radiokören har Annelie arbetat som sångpedagog i bl a Immanuelskyrkan, Högalidskyrkan med vuxna och på senare år i Huddinge Kulturskola med barn och ungdomar. Hon verkar också som frilanssångerska, främst inom kyrkomusiken. Hon är gästlärare på Barbro Marklunds Masterclass i Stockholm varje år och bedriver romanskurser i Edsbruk.

HELENA MARTINSSON
Helena Martinsson är sångpedagog i Immanuelskyrkan och jobbar inom ett brett genrespektra. Som sångerska verkar hon både inom klassiskt, opera, jazz, visa och pop. Hon undervisar även inom musikalgenren och var under 2015–2016 sångpedagog på Musikteaterlinjen på Ölands folkhögskola.

DAN TILLBERG

Dan Tillberg, saxofonist, pianist, arrangör och storbandsledare samt mer än 30 år som körsångare. Studerat musikteori för Leif Thuresson, Ola Hyllander och Sahib Shihab. Understundom anlitad som teorilärare och gehörstränare för både körsångare (t. ex. S:t Jacobs kammarkör) och för storband (t. ex. Carefree Big Band). Dan är en van och omtyckt föreläsare som med klarhet och humor förmedlar sina kunskaper.

EVA NIVBRANT WEDIN
Utbildad rytmiklärare, musiklärare och psykologilärare och är lektor vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Hon medverkar vid studiedagar, konferenser och utbildningar av olika slag, både i Sverige och internationellt och är också författare. Tillsammans med andra rytmiklärare har hon startat Rytmikcenter, ett företag som erbjuder olika sorters kurser, information och utbildning i rytmik.