Mötesplatser hösten 2018

(Kulturprogram och studieverksamhet sker i samarbete med Studieförbundet Bilda.)

BOKRELEASE

Från 1974 till 2016 hängde Sigfrid Södergrens 18 meter långa väggmålning i Immanuels­kyrkans kaffestuga. Under senare år har den kommit att diskuteras alltmer. Församlingens styrelse beslutade ta ned den och församlingen beslöt att den skulle dokumenteras med en skrift.
Den 4 oktober 18.30, release av boken
”Uppdrag Kongo – berättelsen om ett konstverk”
i Immanuelskyrkan.
Det bjuds på musik och dryck med tilltugg. Många medverkande* i boken kommer att delta och berätta om sitt möte med målningen. Det kommer också att handla om den tidiga missionen, om Sigfrid Södergrens liv och konst, om våra dagars mission – och sist men inte minst – om bilders makt.

Välkomna hälsar bokens redaktör Görel Byström Janarv.

* I boken medverkar Gunilla Gunner, Göran Gunner, Walter Persson, Patrick Amofah, Gun Eriksson, Vida Attah Afua, Anna-Carin Rindeskog, Marco Helles, Johnny Jonsson, Kristina Lundgren, Moa Matthis, Bertil Svensson, Kimy Konde, Joakim Wohlfeil, Johan Bohman, Peter Hoelstad, Jeppe Schilder, Ulla Marie Gunner samt Görel Byström Janarv.

- - -

"Ingen svensk konstnär har haft grönare fingrar."

När Immanuelskyrkan skulle byggas i början av 1970-talet fick Pär Anderson det konstnärliga uppdraget att utsmycka det stora gudstjänstrummet. Då skapade han ett rum som blivit ett uppskattat sammanhang för bl a gudstjänster och konserter.
Välkommen till en utställning där vi nu får möjligheten att visa
AKVARELLER AV PÄR ANDERSSON
21 oktober–25 november 2018.
I samband med vernissagen den 21 oktober 12.30 presenteras en ny folder med en nyskriven presentation av Pär Andersson. Texten är skriven av Petter Karlsson, journalist och författare.

 

Onsdag 31 oktober kl 18.30
En kväll om Pär Anderssons konstnärskap
Medverkan av Jan-Erik Wikström, tidigare ordförande i Immanuelskyrkans församling, som berättar om hur Pär Andersson fick uppdaget att utsmycka Immanuelskyrkan, Birger Boman som var konstnärskamrat med Pär Andersson samt Jonas Theselius, son till Pär Andersson.
Musikmedverkan av Björn Gäfvert och Karin Petersdotter. Kvällens värdar är Greger Hjelm och Claes-Göran Ydrefors.

- - -

Hantverkscirklar