Hemgrupper

”Det är just det vardagliga, ihärdiga, jag tycker om och som gör hemgrupper så viktiga. Att leva ihop och stötta varandra, vecka in och vecka ut, när livet är skit och när det är topp. Min hemgrupp fungerar som en liten tillflykt. Vi är nio stycken väldigt olika personer som kommer från helt olika sammanhang. Just på grund av den mångfalden har min hemgrupp varit som en familj, där jag verkligen kan vara precis som jag är.”

- Elina Thörn, 23 år, studerar till läkare och är hemgruppsledare i en av Immanuel153s hemgrupper.

En hemgrupp är en mindre grupp människor som träffas en gång i veckan hemma hos någon i gruppen.
Där delar vi vardag, tro och tvivel med varandra. Tillsammans hjälps vi åt att fördjupa oss i vår tro och lär känna varandra mer på djupet.

”Kyrkan är inte bara en byggnad dit vi går på söndagarna. Det är människorna som är kyrkan. Och hemgruppen är platsen där kyrkan blir personlig. Det är en plats för gemenskap där alla blir sedda och där vi får dela våra liv med varandra. För mig är det viktigt att ha en plats där det är högt i tak och där det är okej att ifrågasätta, fundera, ställa de svåra frågorna och vända och vrida på tron tillsammans med andra. Min hemgrupp är en oas i vardagen.”

- Samuel Åsgård, journalist och nybliven hemgruppsledare i Immanuel153

En hemgrupp ger dig en församlingsgemenskap mitt i veckan mellan tentastress, tunnelbaneträngsel och tvättider. Där finns möjlighet att fråga om det som du inte förstod i söndagens predikan, att protestera mot det som du inte håller med om, eller att berätta om ett glädjande bönesvar.

Kontakt med hemgrupp via e-mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

 

Namn (*)
Please let us know your name.
Epost (*)
Please let us know your email address.
Telefonnummer (*)
Please write a subject for your message.
Gatuadress (*)
Ogiltig inmatning
Postadress (*)
Ogiltig inmatning
Önskad veckodag
Ogiltig inmatning
Antispam
Invalid Input