Rollspelsäventyret våren 2020 i Immanuelskyrkan

Upplev spännande äventyr i länderna runt Medelhavet för två tusen år sedan. Det är ni som är berättelsens hjältar!

Rollspelsäventyret i Immanuelskyrkan är till för dig mellan 8-13 år. Alla spelar sin egen hjälte. Din hjälte, din rollperson, är huvudperson i berättelsen. Med hjälp av tärningar slår vi fram vilka egenskaper rollpersonen har. Hur smidig, stark, snabb och
modig du är. Vi får vara med om ett rollspelsäventyr med en spelledare som för handlingen framåt. Alla kan vara med oavsett tidigare erfarenhet.

Vi kommer också att få prova på att skriva egna rollspel någon gång under hösten. Allt detta varvas olika gånger under terminen och hänger på något sätt samman med Rollspelsäventyret.

Du får vara med och skapa din rollperson till en hel svit med äventyr som vi kommer att få vara med om. Äventyren heter ”Romarens dotter”, ”Slavhandlarna i Caesarea”, ”Skeppet till Rom”, ”Ostias lejon” & ”Tillbaka till Cirkus Maximus”.

Romarens dotter – ett äventyr till Hjältar & Legender – rollspel på bibelns tid. Äventyret utspelar sig i Jerusalem. Romerska soldater patrullerar på gatorna i staden och Jesus och hans lärjungar sitter utanför templet. Fabius är köpman och före detta romersk soldat och bor tillsammans med sin fru Juliana, sin dotter Antonia och sin son Marcus i ett vackert hus i de rikare delarna av staden. Rollpersonerna befinner sig i Jerusalem och känner Fabius sedan tidigare. Rollpersonerna har blivit inbjudna till en fest hemma hos Fabius som hålls med
anledning av att hans dotter Antonia ska förlova sig med gladiatorhjälten Maximus den Store. Antonia vill inte gifta sig med Maximus och tidigt på morgonen, innan någon av de andra i huset är vakna, smyger Antonia iväg. Antonia är försvunnen och rollpersonerna måste hitta henne. Du kan själv få välja om din rollperson är vän med Antonia eller med gladiatorhjälten Maximus den store. Frågan är vilken sida din rollperson kommer att stå på i äventyret!

Vad är bordsrollspel?
Att spela rollspel är som att läsa en bok eller titta på en film. Du sitter tillsammans med dina kompisar runt ett bord och du har din rollperson framför dig. Rollpersonen är en påhittad hjälte som du spelar i spelet. Du och dina kompisar har också pennor, suddgummin och tärningar med er vid bordet. Ni har med er en spelledare som har läst igenom hela äventyret. Spelledaren för berättelsen framåt. Han eller hon beskriver platser och händelser och vad alla personer i spelet gör, utom era rollpersoner. Rollpersonerna bestämmer ni själva över.

Tillsammans upplever ni ett spännande bibeläventyr.

Julspelet ”Marias barn”
Under gudstjänsten den 8 december kl. 11.00 kommer vi att framföra en kort teater / ett julspel ”Marias barn”, för dig som vill vara med och spela teater så är du välkommen att vara med och öva på dramat söndagen den 17 november kl. 13.30-15.00 samt lördagen den 7 december kl. 10.00-17.00. Det är roligt om vi blir ett stort teatergäng på både barn, tonåringar och vuxna som är med. Vi kommer också att finnas med i gudstjänsten på första advent och ev. framföra något enkelt julspel.

 

DATUM

Söndagen den 19 januari med Rollspelsäventyret i Immanuelskyrkan. Vi är med en liten stund i gudstjänsten kl. 11.00 och tänder Kristus ljuset. Rollspelet håller på mellan kl.11.15-13.30. Vi fikar tillsammans. Vi spelar rollspelet ”Slavhandlarna i Caesarea”. Ledare är Maria Rönnedal, Peter Malmsten och Tore Nordling.

Söndagen den 26 januari (ej Rollspelsäventyr)

Söndagen den 9 februari med Rollspelsäventyret i Immanuelskyrkan. Vi är med en liten stund i gudstjänsten kl. 11.00 och tänder Kristusljuset. Rollspelet håller på mellan kl.11.15-13.30. Vi fikar tillsammans. Vi spelar rollspelet ”Slavhandlarna i Caesarea”. Ledare är Maria Rönnedal, Peter Malmsten och Tore Nordling.

Söndagen den 16 februari med Rollspelsäventyret i Immanuelskyrkan. Vi är med en liten stund i gudstjänsten kl. 11.00 och tänder Kristusljuset. Rollspelet håller på mellan kl.11.15-13.30. Vi fikar tillsammans. Vi spelar rollspelet ”Skeppet till Rom”. Ledare är Maria Rönnedal, Peter Malmsten och Tore Nordling.

Söndagen den 15 mars med Rollspelsäventyret i Immanuelskyrkan.
Vi är med en liten stund i gudstjänsten kl. 11.00 och tänder Kristusljuset. Rollspelet håller på mellan kl.11.15-13.30. Vi fikar tillsammans. Vi spelar rollspelet ”Skeppet till Rom”.
Ledare är Maria Rönnedal, Peter Malmsten och Tore Nordling.

Söndagen den 22 mars med Rollspelsäventyret i Immanuelskyrkan. Vi är med en liten stund i gudstjänsten kl. 11.00 och tänder Kristusljuset. Rollspelet håller på mellan kl.11.15-13.30. Vi fikar tillsammans. Vi spelar rollspelet ”Skeppet till Rom”. Ledare är Maria Rönnedal, Peter Malmsten och Tore Nordling.

Söndagen den 29 mars med Rollspelsäventyret i Immanuelskyrkan. Vi är med en liten stund i gudstjänsten kl. 11.00 och tänder Kristusljuset. Rollspelet håller på mellan kl.11.15-13.30. Vi fikar tillsammans. Vi spelar rollspelet ”Slavhandlarna i Caesarea”. Ledare är Maria Rönnedal, Peter Malmsten och Tore Nordling.

 

Ledare för Rollspelsäventyret

Maria Rönnedal, tel. 0704 71 15 35, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..
Peter Malmsten, tel. 0709 83 95 68, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Bordspelet är ett äventyr som man deltar i under sex gånger. Det betyder att du som förälder behöver prata igenom med ditt barn om ni tillsammans har möjlighet att satsa dessa sex tillfällen och skapa plats för det i era liv.
Vi hoppas att du och ditt barn har möjlighet att göra resan med oss och att det ska kännas roligt och ge mersmak.

FÖR FRÅGOR OCH MERA INFO: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Anmälan Rollspelsäventyret

Barnets namn(*)
Ogiltig inmatning

Barnets ålder(*)
Ogiltig inmatning

Förälders namn(*)
Ogiltig inmatning

Förälders tel nr(*)
Ogiltig inmatning

Förälders e-post(*)
Ogiltig inmatning

Annan värdefull information
Invalid Input

Rollspelsäventyret: Här nedanför kan du klicka i den eller de delar du vill delta i. Eller alla fyra.

Rollspelsäventyret
Invalid Input

Teater
Invalid Input

Sång
Invalid Input

Dans
Invalid Input

Invalid Input