Immanuel 153. Gudstjänst kl 16 i immanuelskyrkan stockholm.

Söndagar kl 16.00

Gudstjänst på svenska

Höst 2021

Våra gudstjänster präglas av enkelhet, kreativitet och vardaglighet. I vår gemenskap ryms både tro och tvivel och vi vill att olika människor ska känna sig hemma.

Vi firar gudstjänst med nattvard söndagar kl 16.00 (med undantag för ett antal söndagar, se kalender). Kyrkan är öppen för upp till 300 besökare (på tilldelade sittplatser). Vi följer rådande restriktioner och reserverar oss för eventuella förändringar. 

Under hösten handlar gudstjänsterna om följande teman:

ATT KOMMA HEM IGEN (5 sep – 24 okt)

Tider av förändring kan göra att vi känner både motstånd och längtan. Under höstens första veckor läser vi Nehemjas bok, en biblisk berättelse om att komma hem igen efter en lång tid av frånvaro. Kanske kan vi spegla oss i Nehemja och staden med trasiga murar när vi själva sakta återvänder tillbaka till det vi längtat efter under pandemin. Återkomsten innehåller både glädje och besvikelse, motstånd och längtan. Hur gör vi för att bygga upp det som gått sönder och få det att blomstra igen? Det undersöker vi i terminens första tema: Att komma hem igen. 

ÖPPEN KYRKA (31 okt – 21 nov)

Det har känts märkligt att säga att kyrkan är stängd, det ligger liksom i en kyrkas natur att vara öppen. Trots att kyrkans dörrar mest varit stängda under pandemin har kyrkan samtidigt öppnat fler digitala dörrar, som i vissa fall kanske gjort kyrkan öppnare än någonsin. Vad har den stängda tiden gjort med oss, vad innebär en öppen kyrka egentligen, och vad är vår längtan för den öppna kyrkan framåt? Det undersöker vi i terminens andra tema: Öppen Kyrka. 

Följ oss gärna på instagram @immauel153. Där kan du varje vecka följa en ny person som delar sina tankar. 

Varje måndag kan du få ett SMS med bibeltext eller bön. Anmäl dig med namn och telefonnummer till robin.taubert@immanuelskyrkan.se.

Notera gärna följande datum i kalendern redan nu, save the date!
OBS! Några förändringar sedan tidigare info. 

Söndag 5 september: Uppstartsgudstjänst kl 16.00 Vi återsamlas efter sommaren och får förhoppningsvis träffas många. 

Söndag 26 september: Särskilt för dig som är ny i stan! Gudstjänst kl 16.00 med mingel och information efteråt. 

Här kan du läsa mer om vår gemenskapsdag 2 okt.

Varma hälsningar / Charlotte Höglund och Esther Kazen