Hjälp i olika situationer

Livet går upp och ner. Vi kommer alla att behöva praktiskt eller andligt stöd någon gång i livet. Som kyrka vill vi möta människor i utsatta livssituationer – det är kristen tro omsatt i praktisk handling.

Hjälp eller stöd

När du har det svårt och behöver hjälp eller stöd.

Om du drabbas av en kris och behöver hjälp eller stöd, kan du höra av dig till oss. Det spelar ingen roll vilken bakgrund eller trosinriktning du har. Vi tar kontakt med dig snarast.

Samtal med pastor diakon eller pastor

När du behöver någon som lyssnar och kan ge själavård.

Livet förändras. Ibland kan vi behöva någon att prata med, någon som lyssnar och bevarar vårt förtroende.Välkommen att kontakta en diakon eller pastor för själavårdssamtal, oavsett om du är medlem eller inte. Vi har tystnadsplikt.

Pastorer kan också erbjuda möjlighet till bikt.

Samtal via telefon

När du behöver någon att prata med då och då.

Ringkontakten i Immanuelskyrkan är en grupp medlemmar från församlingen som knyter telefonkontakt med dig om du vill. Vi kan ringa dig varje vecka eller kanske någon gång i månaden. Kontakta en av våra diakoner, så berättar vi mer!

Sjukbesök

När du har blivit sjuk och vill få besök av en diakon eller pastor.

Den som blivit sjuk och vill få besök av en diakon eller pastor kan kontakta oss. Vi kan också erbjuda att följa med på läkarbesök och till apotek.

Förbön

När du vill att andra ber för något särskilt i ditt liv.

Vi tror att Gud hör varje människas bön, men ibland kan det vara svårt att själv finna orden. Om du vill att ett böneteam i församlingen ber för dig, skicka in och berätta för oss.