Bokcirklar

Välkommen till våren 2019 och våra bokcirklar.

När du anmäler dig bör du delta i cirkeln minst 4 av 5 tillfällen. Varje deltagare ansvarar för bokinköp.
Sista anmälningsdag är den 3 februari.

”Söka finna Gud i allt” av James Martin

Ledare: Johan Djup och Ida Karlsson
Datum: Fem söndagar i vår 14.30–16.00
Söndagarna: 10 feb, 24 feb, 10 mars, 24 mars och 7 mars.

Söka finna Gud i allt 
– en ignatiansk vägledning till det verkliga livet

En eftermiddag grubblade jag på ett familjeproblem som hade uppstått, men jag undvek noggrant ämnet i vårt samtal eftersom det inte hade något att göra med mitt ”andliga liv”.
David satt i sin gungstol, drack ur den kaffekopp han alltid hade till hands och lyssnade uppmärksamt. Efter några minuter satte han ner sin kopp och sa:
”Är det något här som du inte berättar för mig?” Generad berättade jag för honom om min oro för min familj. Men var inte tanken att jag skulle tala om andliga ting? ”Jim”, sa han, ”allt tillhör ditt andliga liv. Du kan inte lägga ner en del av ditt liv i en låda, ställa den på en hylla och sedan låtsas att den inte finns. Du måste öppna den där lådan och lita på att Gud vill hjälpa dig att titta på det som finns i den.
Ignatius av Loyola (1491–1556) blev känd för sin praktiska andlighet – hur man finner och följer Gud i allt i livet. Den amerikanske jesuitprästen och kulturredaktören James Martin förklarar och kommenterar här Ignatius insikter för moderna människor och visar hur vi faktiskt kan finna Gud, ibland på ganska överraskande sätt. Vare sig det gäller relationer, pengar, arbete eller bön – här är en humoristisk vägledning för alla som vill upptäcka Gud i vardagens och livets alla dimensioner.

 

”JESUS: en resa genom hans liv”, av James Martin

Ledare: Lina Mattebo och Magnus Ekengren
Fem måndagar under våren 18.30–20.00
Måndagarna: 11 feb, 25 feb, 11 mars, 25 mars och 8 april.

JESUS: en resa genom hans liv

"Behöver vi egentligen ännu en bok om Jesus? Om det är denna bok vi pratar om så är svaret ja. James Martins grepp är unikt och originellt och kommer fånga läsaren och ge en glimt av mannen från Nasaret som man inte får någon annanstans. Han kombinerar tre ´källor´: de bibliska berättelserna, sitt eget ignatianskt tränade böneliv och ett iakttagande öga när han besöker de platser där Jesus levde, undervisade och dog. Slutresultatet blir en bild av Jesus i fulla konturer som man inte hittar någon annanstans. Oberoende av hur mycket eller lite man redan vet om Jesus, den här boken är ovärderlig."
Harvey Cox, Professor of Divinity vid Harvard Divinity School

 

Sista anmälningsdag 3 februari 2019.

 

Bokcirkel

Namn(*)
Ogiltig inmatning

Telefonnummer
Ogiltig inmatning

E-post(*)
Ogiltig inmatning

Här väljer du den cirkel du vill delta i:

Ogiltig inmatning

Invalid Input