Information om Coronaviruset till Immanuelskyrkans församling och besökare

cover mrch enl

Kyrkan är stängd tillsvidare men församlingen fortsätter leva sitt liv.

OBS! Stora Sporthallen öppnar igen måndag 17 augusti. Lilla Sporthallen är fortsatt stängd.

Varje söndag sänds gudstjänster via vår youtubekanal. Där finns också dagliga hälsningar från någon av församlingens pastorer och även konserter sänds med hjälp av studieförbundet Bilda. Nytt från slutet av april är att det finns ett andaktsbord som vänder sig ut mot kyrkbacken. Där kan du stanna till för egen bön eller reflektion. Med början den 27 april kommer det att finnas medarbetare tillgängliga måndag kl 10–11.30 och torsdagar kl 12–13.30 för dig som önskar tända ett ljus, skriva en bön eller få ta emot förbön på avstånd. Vi prövar detta under några veckor framöver.

www.immanuel.se hittar du länkar och mer information om vad som händer.

All personal är i tjänst som vanligt. Varje dag finns en pastor eller diakon i beredskap som du kan ringa kl 9–21. Beredskapsschema.
Musikskolan pågår som vanligt till dess något annat informeras.
Lunch i gemenskap fortsätter enligt schema, men serveringen sker utomhus på kyrkbacken.
Församlingsmöten och årsmötet. Styrelsen har beslutat att pga covid-19 flytta församlingsmöten och årsmötet framåt i tiden. Förhoppningen är att kunna ha årsmötet senast under oktober månad.
Begravningar fortsätter vi att genomföra men med restriktionen från myndigheterna om att vara max 50 personer. Vi erbjuder för närvarande inga minnesstunder.

Hur kan vi mötas eller hjälpa varandra?
Som församling är vi vana att mötas, också när något utöver det vanliga händer. När vi just nu avstår från större samlingar, så gör vi det för att skapa trygghet. Men vi behöver ändå ha kontakt, inte minst om vi är oroliga. Ring en vän! Ta en promenad med någon! Be för varandra!
Vi ska inte heller glömma att för den som tillhör en riskgrupp kan det vara extra svårt att t ex gå ut för att handla. Om du skulle vara i behov av praktisk hjälp är du välkommen att kontakta församlingens diakoni. Det här är ett exempel på hur vi på Jesu uppmaning kan bära varandras bördor.

Under vår tillfälliga stängning vill vi uppmuntra till att fortsätta ert generösa givande. Du kan göra det genom att swisha eller genom överföring via bank- eller plusgiro, Swish Svenska 123 418 3224, Swish Internationella 123 189 1308, Swish Koreanska 123 184 9843, Bankgiro 181-0936, Plusgiro 44 93-3.
Om du har några frågor, maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller till någon av våra anställda. Genom att via hemsidan prenumerera på vårt nyhetsbrev kan du få regelbunden information om livet i Immanuelskyrkan. För frågor om uthyrningar – kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Varför är kyrkan tillfälligt stängd?
På grund av utbrottet av coronavirus och sjukdomen covid-19 fortsätter kyrkan tyvärr att vara stängd tills vidare. Våra offentliga samlingar är inställda. Vi hoppas på detta sätt bidra till att minska smittspridningen i samhället och att vi snart kan öppna kyrkan igen. Vi följer Folkhälsomyndighetens anvisningar och inväntar deras beslut för att se när vi kan öppna kyrkan igen. För gällande information från myndigheter, se www.krisinformation.se.


För Immanuelskyrkans församling
Stephen James, ordförande
Ulla Marie Gunner, församlingsföreståndare