KULTURKAFÉ 29 maj – Politikerutfrågning inför EU-parlamentsvalet

Onsdag 29 maj kl 18.00

Välkomna till Immanuelskyrkans utfrågning av kandidater till
EU-parlamentet om klimat och miljö. Detta är en unik möjlighet att vara med och påverka Europas klimatpolitik genom att lyssna på och ställa frågor till kandidaterna till EU-parlamentet.

Kvällen börjar med en konsert kl 18.00, där Natalya Pasichnyk, piano Bernt Lysell och Patrik Swedrup, violin, Peter Eriksson, viola Erik Wahlgren, violoncell, framför R. Schumanns pianokvintett i Ess-dur. En perfekt inledning för en kväll fylld av inspiration och samtal om en av vår tids mest angelägna frågor.

Efter konserten finns det möjlighet till fika innan utfrågningen börjar kl 19.00. Staffan Laestadius från KTH inleder med en presentation av forskningsläget kring klimatförändringarna och behovet av omställning. Därefter kommer politikerna att bli utfrågade av moderatorerna Sten Stenbeck och Pia Björstrand, med löpande kommentarer från en expertpanel bestående av bland andra Staffan Laestadius och Mattias Goldmann.

Kandidaterna från åtta politiska partier kommer att delta i utfrågningen och deras namn kommer att finnas tillgängliga på KlimatSveriges webbplats och i olika sociala medier.

Arrangörerna, Immanuelskyrkan i samarbete med organisationer som Naturskyddsföreningen i Stockholms län och Klimataktion, strävar efter att göra evenemanget tillgängligt för en bredare publik genom att filma utfrågningen och sända den i medarrangörernas olika Youtube-kanaler.

Det här är din chans att vara med och göra skillnad för vår planets framtid. Kom och delta i denna viktiga diskussion om klimatet och miljön!