Observera

Denna text publicerades första gången den 12 januari, 2023. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Petra Carlsson Redell Gråstensteologi

En kultur med svedda vingar lär sig landa

Onsdag 25 januari kl 18:30

Vi flyger för högt, det går för fort, vi orkar inte med det vi egentligen tycker är viktigt, och vi bränner ut planeten i samma takt som vi bränner ut oss själva. Den här boken är skriven för oss som vill lära oss drömma nya drömmar. Den är skriven för oss som vill förvandla världen genom att lära oss landa, stanna och äga tyngd säger Petra Carlsson Redell, författare, präst och teolog.

Välkommen till en temakväll om tro, med föreläsning, frågestund och snacks. Under kvällen får du gärna reflektera över frågan:

Vad är en hållbar och hälsosam tro för mig? 

Gråstensteologi väver hon samman sina erfarenheter med reflektioner från tänkare från historia och nutid som sällan hörs i svensk teologisk debatt. Tillsammans visar de på ett förhållningssätt till tro och andlighet som tar sin utgångspunkt i marken snarare än i himlen. När vi ser att allt är sammanvävt ser vi att en omställning i ekologisk mening också kräver en social omställning till ett mer jämlikt samhälle. Vi behöver tänka och agera glokalt – det lokala livet har en koppling till den globala helheten.