Höstutflykt till idylliska Strängnäs den 14 sept.

Strängnäs är en småstadsidyll vid Mälarens södra strand. Staden har en rik historia. Bl.a var det här Gustav Vasa utropades till svensk kung den 6 juni 1523, dvs för 500 år sedan vilket staden firar. Strängnäs är också stiftsstad. Här tronar domkyrkan högt över staden, bland vackra hus och gränder med kullersten.

Följ med Immanuel Senior på en dagsutflykt den 14 september.

I Stadsskogen ligger Olive-hällkyrkan, Equmeniaförsamlingens kyrka i Strängnäs. Den församlingen bildades 1993 då stadens missions- och baptistförsamlingar gick samman. Där välkomnas vi av församlingens pastor Simon Alander med förmiddagskaffe och presentation av staden.

Sedan bär det av till konstparken Ulvhälls Hällar vid Ulvhälls herrgård.  Där har man byggt en träbrygga som promenadslinga över den branta och klippiga terrängen. Det gör det möjligt för alla att komma nära konsten och vattnet. 

Efter lunchen promenerar vi till Strängnäs vackra domkyrka som har anor från 1200-talet. Under vår vandring till domkyrkan leder oss Gyllenhjelmsgatan till Domkyrkoberget som av hovpoeten Bo Setterlind kallades för ”Sveriges vackraste gata”. I Domkyrkan vi får en guidad visning. 

Innan vi når Immanuelkyrkan vid 18-tiden hinner vi med eftermiddagskaffe.

Avresa sker med buss kl. 09.00 från Immanuelskyrkan, Kungstensgatan 17

Beräknad hemkomst till Immanuelskyrkan, kl. 18.00.

Resans pris 600 kr

Klipp ut och lämna anmälningsblanketten i pdf-filen nedan vid Immanuel Seniors samlingar, vid kyrkans informationsdisk eller via mail till agneta.selander@immanuelskyrkan.se. Vid mail ange namn, adress, telefon, e-post, födelsedatum och ev. specialkost.

Anmälan och betalning ska vara oss tillhanda senast 22 augusti 2023.

Vid avbokning senast 7 september återbetalas hela beloppet.  

Betalning sker till plusgiro 44 93-3, Immanuelskyrkans församling.

OBS! Ange Seniors höstutflykt. 

Vid frågor kontakta Agneta Selander, 08-587 503 24

Bokningen räknas som definitiv när beloppet är insatt på kontot.

Om det blir kö till resan så räknas anmälan från den dag beloppet kommit in på kontot.