Administratör/sekreterare

Immanuelskyrkan söker en församlingssekreterare till kontoret på Kungstensgatan 17 i Stockholm. Nära T-bana Rådmansgatan. Du kommer att ingå i den administrativa delen i församlingen där även ekonomi/HR/fastighet och service/IT/kommunikation ingår. 

Arbetsuppgifter
Tjänsten är en bred roll där arbetsuppgifter är många och varierande. Du är mitt i det som händer i Immanuelskyrkans verksamhet och är ofta ansiktet utåt eftersom det är du som svarar i telefon och på vår infomejl. En viktig del i tjänsten är att vara ansvarig för församlings medlemshanteringssystem och se till att allt som händer i församlingen exempelvis dop, nya medlemmar, dödsfall och utflyttningar hanteras på ett korrekt sätt. Du är också behjälplig med att skriva agendor, beställa blommor och lokaler mm till olika förrättningar. Du för även protokoll vid församlingsmöten. Viss backup för vårt leverantörsfakturasystem och lättare avstämningar för ekonomin kan förekomma. I övrigt är du behjälplig med andra administrativa uppgifter som kan förkomma.

Vem är du?
Vi söker dig som vill ha ett omväxlande arbete och som har mycket drivkraft. Du behöver vara strukturerad och ha god förmåga att prioritera i ditt arbete. Du har en kapacitet att ha flera parallella processer i gång samtidigt och har lätt för att skifta fokus mellan olika arbetsuppgifter. Du är initiativtagande och noggrann. För att trivas hos oss är god samarbetsförmåga en grundförutsättning. 

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och vi ser det som meriterande om du kan översätta texter. Du behöver ha goda kunskaper i Google Workspace och/eller Microsoft Office. Vi ser det som en fördel om du har erfarenhet av ekonomiuppgifter. 

Du behöver förstå vad det innebär att arbeta inom en ideell organisation och kan ställa dig bakom Immanuelskyrkans vision och värderingar. Läs mer om det under ”Om kyrkan > vision” Det är meriterande om du har erfarenheter av att arbeta i en kristen eller annan ideell organisation.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet. I våra rekryteringar gör vi en bakgrundskontroll på vår slutkandidat innan vi erbjuder en anställning.

Arbetet är en tillsvidareanställning på heltid. Den inleds med 6 månaders provanställning.

Din ansökan
Skicka in din ansökan snarast. Vi tillämpar löpande rekrytering i den här processen. Vi kan komma att avsluta rekryteringsprocessen innan sista ansökningsdatum som är 2023-06-07. Vi hoppas att du har möjlighet att börja arbeta hos oss under mitten av augusti. 

Skriv ett personligt brev där du motiverar varför just du är en bra kandidat till jobbet. Bifoga ditt CV. Skicka till ake.larsson@immanuelskyrkan.se

Vill du ställa frågor om tjänsten – kontakta Marianne Eriksson, kanslichef. marianne.eriksson@immanuelskyrkan.se

Facklig (Vision) kontaktperson är Anna Berndes, anna.berndes@immanuelskyrkan.se