3×11 MÅLTID

Tisdag 26 september kl. 18.00
1 tema, 3 perspektiv, 11 minuter. Kvällens tema: Måltid

Vad har måltiden för betydelse i våra liv? Har det ändrats genom tiderna? Och varför äter Jesus så ofta middag med både vänner och fiender?

Välkommen till en kväll i Immanuel med olika perspektiv på måltiden. Kom som du är efter tentan, jobbet eller innan nattningen och umgås och få nya tankar med dig hem! Soppa, macka och något extra serveras i kyrkan.

Vad är en 3×11 i Immanuel?

3×11 är en kväll där vi lär oss något nytt och umgås tillsammans. 1 tema, 3 perspektiv, 11 minuter. 3×11 har alltid tre perspektiv; kunskap, tro och gemenskap, på ett och samma ämne.Varje gång äter vi tillsammans och lyssnar till livemusik. 

Lukas 3:11, »Den som har två skjortor skall dela med sig åt den som ingen har, och den som har bröd skall göra på samma sätt.«

Kvällens musik står Alma och Emmie för.


Charlotta Rosdahl

Experten: Kunskapen om måltiden kommer ikväll från Charlotta Rosdahl som är senior konsult inom marknadsanalys av mat och livsmedel på Nielsen IQ. Charlotta har länge förenat tankar om måltidens betydelse med hur den sociologiskt och historiskt har påverkat människan. Charlotta kommer lära oss uttryck som comfort food och berätta om måltidens roll i våra sociala sammanhang.

Charlotte Höglund

Teologen: Charlotte Höglund är pastor i Immanuelskyrkan där hon många gånger skapat gemenskap genom måltiden. Charlotte kommer prata med oss om Jesus och det faktum att han ofta använder måltiden som metod för att möta människor. Har vi något att lära av honom?

Linda Näkne och Unni Jonsson

Värdarna: Linda Näkne och Unni Jonsson är värdarna bakom kvällen som står för det gemenskapsbyggande inslaget. Kvällen till ära ska det såklart ätas mat; soppa och macka och något extra, står på menyn. Men Linda och Unni är även intresserade av dina bästa recept. Se till att ha dem i rockärmen, så delar vi tillsammans!