Välkommen till en historisk upplevelse

Immanuel Brass
lördagen den 22 oktober

Plats: Kongressen, fri entré

Fika i fiket från 14.00

Konserten startar 15.00 och pågår drygt en timme

Efter konserten blir det mingel i kongressen för tidigare och nuvarande medlemmar fram till 17.30

Immanuel Brass, Immanuelkyrkans eget brassband, startades 1952 som en verksamhet med syfte att ge tonåringarna i församlingen en meningsfull aktivitet. Orkestern var från början en mer traditionell blåsorkester, men i samband med sammanslagning med Korskyrkans och troligen även med Betesdakyrkans musikkårer 1962 blev verksamheten mer inriktad på att enbart bestå av bleckblåsinstrument.

Det är oklart när de sammanslagna musikkårerna tog namnet Immanuel Brass, men sannolikt var det i början av 1960-talet i samband med att verksamheten gick över till att bli det som orkestern är idag; ett traditionellt brassband av brittisk modell med enbart bleckblåsinstrument och slagverk. Från mitten på 1980-talet tog bandet, under ledning av dirigent Berit Palmquist, steget att bli ett brassband med högre ambitioner och började ta sig an mer avancerad musik.

Immanuel Brass har under årens lopp stått för ljuva toner hemma i kyrksalen, runt om i landet och utomlands. Sedan 2017 har bandet under Andreas Lundins ledning höjt ambitionsnivån och genom detta rönt goda framgångar vid de svenska mästerskapen i Brassband.

Denna jubileumskonsert är ett tillfälle för oss och er att fira bandets första 70 år. Gästartister och gästdirigenter från tidigare år kommer att framträda och vi kommer även att framföra våra tävlingsstycken inför årets Brassbands-SM, som äger rum i Värnamo i mitten av november.

Välkomna till en historisk musikupplevelse