Observera

Denna text publicerades första gången den 29 mars, 2022. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Resan till Norrtälje

Följ med på vårutflykt till jubileumsstaden Norrtälje! 

Torsdagen den 19 maj besöker vi Norrtälje, den idylliska staden i Roslagen.
Staden som i år firar 400 år sedan den fick sina stadsprivilegier 1622.

Vi samlas vid Immanuelskyrkan, Kungstensgatan 17. Avfärd kl. 8.30.

Färden går i abonnerad buss till Rodenkyrkan där Immanuelkyrkans tidigare församlingsföreståndare Lotta Thordsson tar emot oss. Under förmiddagskaffet ger
Lotta oss en bild av Norrtälje.

Vi vandrar omkring i den pittoreska gamla stadskärnan och beser dess olika sevärdheter och får också en glimt av det nya och spännande Norrtälje, som under de senaste åren vuxit fram utefter kajerna i den gamla hamnen.
Sedan är det dags att inta lunch på restaurang Havspiren.

På eftermiddagen besöker vi det intressanta industrimuseet Pythagoras. Vi får en guidad visning genom det unika muséet som är inrymt i den gamla tändkulemotorfabrikens lokaler. Detta museum ger en tillbakablick från tidigt 1900-tal och fabriken, som en gång tillverkade tändkulemotorer, finns i orört skick och tillsammans med ett gammalt affärskontor och en arbetarbostad utgör de en levande miljö från en spännande industriepok.
Efter museibesöket börjar vi hemfärden där en paus med eftermiddagskaffe ingår.  

Pris per person är 650 kr.

I priset ingår, själva resan med förmiddags-eftermiddagskaffe och lunch, entréer och lokala guider. För anmälan se egen talong.
Vid frågor kontakta Agneta Selander, 08-587 503 24

Lämna anmälningstalongen till någon i resekommittén vid Immanuel Seniors samlingar eller i kyrkans information eller anmäl till agneta.selander@immanuelskyrkan,se

Din bokning räknas som definitiv när beloppet har kommit in på Immanuelskyrkans plusgirokonto 44 93-3. Glöm inte att ange namn och Vårutflykt Senior.
Om det blir kö till resan, så räknas anmälan från den dag den kommit in på kontot.
Vi disponerar 48 platser i bussen.

Sista anmälningsdag är den 26 april 2022.

Vid avbokning senast den 12 maj 2022 återbetalas hela beloppet.