Pastor med inriktning ungdom

Om Immanuelskyrkan

Vår kyrka ligger i centrala Stockholm och är en församling med ca 1400 medlemmar. Varje söndag firas gudstjänster på tre språk, och idag är vi ett 40-tal anställda som tillsammans med frivilliga arbetar i en bred verksamhet för alla åldrar. 

Vi söker dig – en pastor med ett stort hjärta för ungdomar som vill vara med att få vår församling att utvecklas och växa. Du vill precis som vi att kyrkan ska värdesätta mångfald och att församlingen ska präglas av värme, kärlek och respekt. Du vill vara med och forma en miljö där barn och ungdomar utvecklas, där människor får stöd och där tron får växa.

Arbetsuppgifter

Du kommer framför allt vara verksam i kyrkans ungdomsarbete; vår tonårsverksamhet FREDA, vår konfirmation Express Yourself – Konfa Immanuel, och några av våra lägerveckor och weekends, tillsammans med ideella ledare och kollegor från kyrkan. Som pastor har du särskilda uppgifter i undervisning, andakt och själavård för de unga, att engagera, peppa och stötta ideella ledare och att knyta kontakter med familjer. Som en av kyrkans pastorer finns du också med i gudstjänster och andra verksamheter och uppgifter i församlingen. 

Önskvärda kvalifikationer

Du är utbildad pastor och ordinerad i Equmeniakyrkan, eller pastorskandidat på väg mot ordination eller har likvärdig utbildning. Du kommer att vara huvudansvarig för vissa delar av ungdomsverksamheten och behöver därför ha erfarenhet av planering och projektledning av läger och aktiviteter. Som person är du trygg med dig själv, är öppen i mötet med olika människor och har ett hjärta för ungdomar. Du är en god ledare som är självgående men samtidigt positiv till samarbete. Du har lätt för att organisera, göra prioriteringar och sätta gränser när det behövs. Du kan kommunicera i tal och skrift på både svenska och engelska och du står självklart bakom vår församlings vision och förhållningssätt. 

Vi erbjuder

Du får ett intressant, viktigt och utvecklande arbete där du får jobba tillsammans med ideella och dessutom ett stort arbetslag. Du blir en del av verksamhet som redan finns och fungerar, men där du också har möjlighet att påverka och utveckla verksamheten. En stor tillgång är kyrkans lokaler med bland annat egen sporthall, musikrum och stora ytor. Meddela gärna om du behöver hjälp att hitta bostad i Stockholm

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%, med sex månaders provanställning. 

Tillträde 15 augusti eller enligt överenskommelse

Ansöka

Skicka ett e-mail till; cathrin.sjostrom@immanuelskyrkan.se så kommer du att få ett frågeformulär att fylla i.

Sista ansökningsdag är 1 maj 2022. Intervjuer sker löpande.

För mer information, se www.immanuel.se eller kontakta: 

Esther Kazen, pastor och arbetsledare för Svenska verksamheten, esther.kazen@immanuelskyrkan.se Claes-Göran Ydrefors, tf församlingsföreståndare, claesgoran.ydrefors@immanuelskyrkan.se 

Facklig företrädare: Anna Berndes anna.berndes@immanuelskyrkan.se