Observera

Denna text publicerades första gången den 16 mars, 2022. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Diakon 100%

Immanuelskyrkan Stockholm

I Immanuelskyrkan möts människor i alla åldrar, från många delar av världen och i olika livssituationer. Att stötta och hjälpa människor i utsatthet är ett av våra prioriterade områden och det är till detta arbete som vi nu söker en diakon.

Vår kyrka ligger i centrala Stockholm och är en församling med ca 1400 medlemmar. Varje söndag firas gudstjänster på tre språk och idag är vi ett 40-tal anställda som tillsammans med frivilliga arbetar i en bred verksamhet för alla åldrar. 

Arbetsuppgifter

Som diakon ingår du i ett arbetslag med ytterligare två diakoner och en pastor. Dessutom samverkar vi i olika diakonala projekt med andra församlingar och också med ex.vis föreningen Ny Gemenskap. Den aktuella tjänsten är både utåtriktad, till människor vi möter i staden där många som vi har kontakt med lever i utsatta livssituationer, och stödjande i relation till församlingsmedlemmar.

Önskvärda kvalifikationer

Du är utbildad diakon och ordinerad i Equmeniakyrkan, diakonkandidat på väg mot ordination eller har likvärdig utbildning. Som person är du trygg med dig själv, har erfarenhet av att arbeta med människor i olika livssituationer, kan hålla många bollar i luften och är inte rädd för att sätta gränser. Du kan kommunicera i tal och skrift på både svenska och engelska och är självgående men samtidigt positiv till samarbete.

 Vi ser gärna att du har B-körkort och då vi strävar efter en jämn könsfördelning ser vi gärna manliga sökande på denna tjänst.

Vi erbjuder

Du får ett intressant och utvecklande arbete där ingen dag är den andra lik. Du ingår i en verksamhet med många spännande utmaningar och i en kollegial gemenskap. Du får också arbeta tillsammans med många engagerade volontärer. Din arbetsplats blir mitt i city på Kungstensgatan 17.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med sex månaders provanställning.

Tillträde

Tillträde snarast och enligt överenskommelse.

Ansökan

Sänd ditt personliga brev och ditt CV märkt ”Diakon” till Immanuelskyrkan, Box 6588, 113 83 Stockholm eller via e-mail till församlingssekreterare Cathrin Sjöström
Ange gärna löneanspråk i ansökan.

Sista ansökningsdag är 30 april 2022. Intervjuer sker löpande.

För mer information, se www.immanuel.se eller kontakta: 

Anna Berndes, pastor och arbetsledare för diakonin, anna.berndes@immanuelskyrkan.se 

Claes-Göran Ydrefors, tf församlingsföreståndare, claesgoran.ydrefors@immanuelskyrkan.se 

Facklig företrädare: Geri Lindberg, geri.lindberg@immanuelskyrkan.se