Observera

Denna text publicerades första gången den 9 november, 2022. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Vi söker en Husmor/Husfar till Immanuelskyrkan 

Som Husmor/Husfar i Immanuelskyrkans församling är du en nyckelspelare i att besökare, volontärer, kyrkans medlemmar och anställda har en trivsam och välkomnande miljö att vistas i. 

Du ansvarar för beställning av livsmedel och kontakt med leverantörer av varor och tjänster. Du serverar och/eller tar betalt i samband med olika verksamheter i församlingen, liksom vid dopkaffe och minnesstunder. Enklare matlagning och bakning förekommer, ibland är det du som gör det, ibland fördelar du arbetet med timanställda och volontärer. 

En otroligt viktig uppgift är att volontärerna i vår församling känner dig uppskattade och att du sätter rutiner som får verksamheten att löpa så smidigt som möjligt.

Du är den som ansvarar för en säker hantering av alla livsmedel och du har ansvar för tvätt och vård av kyrkliga textilier.

Du har ett delansvar i vår sociala verksamhet som vänder sig till socialt och/eller ekonomiskt utsatta. Immanuelskyrkan har ett starkt engagemang i sociala frågor.

Vi söker dig som:

• Har hög servicekänsla

• Är självständig och initiativrik

• Har serverings vana

• Har matlagningskunskaper

• Erfarenhet av att leda andra

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Övriga språk är en stor fördel. Talar du koreanska är det toppen. Du kommer att arbeta både dag och kväll samt 2-3 helger i månaden. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%. Provtjänstgöring i 6 månader. Arbetsplatsen ligger på Kungstensgatan 17, Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse. Har du frågor, kontakta Fastighetschef Urban Smedman, 08 587 503 28 eller urban.smedman@immanuelskyrkan.se Vårt fackliga ombud heter Anna Berndes och nås på 08 587 503 02 eller anna.berndes@immanuelskyrkan.se  
Välkommen med din ansökan senast 30 november 2022. Skicka din ansökan till åke.larsson@immanuelskyrkan.se

Immanuelskyrkan är en församling i Stockholms innerstad – (T Rådmansgatan). Vi har vårt ursprung i fyra olika missionsförsamlingar med stora kyrkor i innerstaden. Alla revs under omvandlingen i Stockholms City under 1960/70-talet. 1974 byggdes den nya kyrkan. I våra rötter ingår en tradition av ett starkt socialt engagemang och en öppenhet för olika sätt att tro.

Vi värdesätter att alla är unika och vill erbjuda en kultur med respekt och tillit inför sätt att tolka, söka och uttrycka kristen tro. Vi firar gudstjänst på flera språk och samlar en mångfald av människor från hela världen. Sekterism, dömande och nedvärdering av andra hör inte hemma i vår kyrka. Vår ständiga ambition är att stärka människors gemenskap, att överbrygga kulturella och sociala barriärer – såväl i vår församling som i samhället.

Många känner oss via vår stora musikverksamhet. Vi driver också hotell, studentboende, äldreboende och har ett fastighetsbolag som förvaltar de fastigheter vi har i Stockholm. De verksamheternas överskott ger oss resurser att driva övrig verksamhet.

Vi är en av många församlingar som tillhör Equmeniakyrkan i Sverige. I församlingens kyrkliga verksamhet  arbetar omkring 45 anställda.