Observera

Denna text publicerades första gången den 18 mars, 2021. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Jag vill se det positiva i allt

Ibland kan saker vara väldigt svåra och allt verkar omöjligt.
Men Gud kan använda varje situation för sitt syfte och för vårt bästa. Det kan vara svårt att se vad som är positivt i Corona-tider. Här är några av de sätt som jag kan se några positiva saker i mitt liv under pandemiperioden.

Jag brukade resa ofta inom EU i mitt arbete men sedan ungefär ett år nu och på grund av pandemin har jag mest varit i Sverige. Det betyder att jag har kunnat ta en lång promenad med människor i mitt liv. Jag har haft mycket meditation under mina promenader i skogen och naturen, när jag tittar på den vita snön under vintermånaderna och tittar mot himlen eller bara tittar på vattendrag och solen i den vackra himlen.
Mindre resor för mig betyder mindre stress till och från jobbet även i Sverige när jag jobbar så mycket hemifrån. Jag tror också att jag kan bidra mer till en mer hållbar planet nu än tidigare.
Mina långa promenader i naturen har gett mig möjlighet att be, uppskatta Guds skapelse som finns runt omkring, men också att uppskatta att Gud har skyddat mig och mina nära och kära och för det är jag så mycket tacksam. Jag får många idéer och nya sätt att lösa mina arbetsutmaningar under dessa promenader och meditationer men också nya sätt att lära känna människor mer när jag tar en promenad med någon. På det här sättet tar det en lång promenad själv eller med någon, det är alltid en välsignelse som jag ser det.
Pandemin har också hjälpt mig att förbättra och utveckla mycket mer digitala färdigheter och kompetenser än tidigare.

Jag vill uppmuntra er alla att försöka leta efter välsignelser även i mycket svåra tider som denna. Må Gud välsigna er alla!

Patrick Amofah