Observera

Denna text publicerades första gången den 15 april, 2021. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Immanuel: Gud är med oss

Jag tar ofta min cykel ut till Kaknäsparken för att spela några rundor Disc Golf. Förra veckan hade jag en underbar cykeltur ut till parken. Solen sken i mitt ansikte och vinden var i ryggen; detta gjorde det lätt att trampa och jag crusade! Efter några roliga rundor packade jag ihop mina saker och började cykla tillbaka till stan. Nu måste jag säga att cykla tillbaka till staden var en helt annan upplevelse. Jag hade inte längre vinden i ryggen…  solen var på ryggen och i stället för värme kände jag att den sprängande vinden blåste rakt i ansiktet. Det var inte så trevligt. I själva verket var det en långsam motvind som kämpade med min singlespeed stadscykel hela vägen tillbaka till kyrkan.

Fortsättning… Är det inte så livet är… Ibland njuter du bara av livet, solens värme, vinden i ryggen… och sedan byter vinden riktning och blåser tungt och hårt. På ett ögonblick förändras livet och kampen börjar.

Den här upplevelsen på min cykel fick mig att tänka på Predikaren 3:1-8

Allt har sin tid, det finns en tid för allt som sker under himlen: 

en tid för födelse, en tid för död, 

en tid att plantera, en tid att rycka upp, 

en tid att dräpa, en tid att läka, 

en tid att riva ner, en tid att bygga upp, 

en tid att gråta, en tid att le, 

en tid att sörja, en tid att dansa, 

en tid att kasta stenar, en tid att samla stenar, 

en tid att ta i famn, en tid att avstå från famntag, 

en tid att skaffa, en tid att mista, 

en tid att spara, en tid att kasta, 

en tid att riva sönder, en tid att sy ihop, 

en tid att tiga, en tid att tala, 

en tid att älska, en tid att hata, 

en tid för krig, en tid för fred.

Det finns många olika upplevelser vi kan få i livet under himlen. Det kommer tider med enkla cykelturer och tider när det är riktigt svårt att trampa! Vilken livssäsong relaterar du till i den här texten? När jag reflekterade och mediterade på den här texten insåg jag något om min cykelupplevelse: vinden var alltid där med mig. När det gick jämnt och solen sken var vinden med mig. När det var svårt att trampa var vinden fortfarande där med mig. De goda nyheterna som jag vill uppmuntra oss med idag är de här: Gud är med oss varje gång och varje säsong under himlen. Den goda herden leder sina får vid det lugna vattnet. Samma goda herde är den som går med sina får genom Dödens dal. Emmanuel: Gud är med oss. Må denna sanning stärka och uppmuntra oss när vi fortsätter på vår färd, varje säsong i våra liv.

Peace, Pastor Pete