Att vara kyrka i coronatid!

Uppdaterat 20 nov: Kyrkan är mer än sitt hus, sina väggar och sitt tak. Det är människorna med Jesus Kristus i centrum som utgör Guds kyrka.

Efter beslut av Folkhälsomyndigheten gäller nya skärpta allmänna råd i Region Stockholm. Vi kan inte dra någon annan slutsats än att vi måste stänga våra lokaler under den närmsta tiden, fram till och med söndag den 17 januari 2021. Det gäller all verksamhet.

Vi fortsätter att sända gudstjänster via Youtube och vi håller kontakt med hjälp av telefon och digitala verktyg.

Även vårt samfund Equmeniakyrkan avråder helt från att samlas till gudstjänst och andra samlingar i de regioner som har skärpta allmänna råd. Det har vi ansvar att följa. Enligt Folkhälsomyndigheten är målet med denna stängning att stoppa lokala utbrott av covid19. 

Det planerade informationsmötet för församlingen den 22 november sker digitalt. Du hittar länkarna i separat inlägg här på hemsidan.

Sedan i mars har vi etablerat YouTubekanaler och lärt oss använda olika digitala verktyg. Vi finns på Facebook och Instagram. Ni har alla bidragit fantastiskt med kollekter via Swish. Tack! Vi har varit kreativa i att hitta trygga samlingar – även om vi just nu ska ligga mer lågt även med dessa mindre samlingar. 

Stephen James, ordförande
Ulla Marie Gunner, församlingsföreståndare

Läs mer här:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/oktober/beslut-om-skarpta-allmanna-rad-i-stockholms-lan-vastra-gotalands-lan-och-ostergotlands-lan/

https://www.sll.se/nyheter-stockholms-lans-landsting/2020/10/beslut-om-skarpta-allmanna-rad-i-stockholms-lan/